Početna / Vesti / G-Drive Racing tim na Sajmu automobila u Beogradu

G-Drive Racing tim na Sajmu automobila u Beogradu

Na štandu kompanije NIS, u hali 4 Beogradskog sajma, svim ljubiteljima automobilizma, kao i okupljenim predstavnicima medija, pružena je prilika da se upoznaju sa čuvenim ruskim sportistom koji je ovom prilikom odgovarao na pitanja novinara, družio se sa fanovima i uručio specijalne nagrade NIS-ovim potrošačima.

Kompanija NIS, vodeća naftna kompanija na domaćem tržištu, posetioce ovogodišnjeg Međunarodnog salona automobila vodi kroz uzbudljivu avanturu trkačkog maratona pod nazivom 24 časa Le Mana, jedne od najstarijih i najprestižnijih automobilističkih trka izdržljivosti. Tradicionalni favorit trke je G-Drive Racing tim, trostruki šampion Evropske serije Le Mana i svetski šampion u trkama izdržljivosti (FIA WEC) u kategoriji LMP2.

G-Drive Racing tim u svom pohodu na još jednu titulu u evropskom šampionatu trka izdržljivosti nakratko se zaustavio u Beogradu i omogućio svim zaljubljenicima u trke, moćne automobile i dinamičnu vožnju da upoznaju čuvenog Romana Rusinova, kao i  da u okviru manifestacije uživo vide pravi trkački bolid ekipe G-Drive Racing – prototip Oreca. Ova trkačka mašina neverovatnih sposobnosti opremljena je atmosferskim motorom Nissan V8, zapremine 4,5 litra, što vozaču stavlja na raspolaganje oko 490 konjskih snaga, a sa masom od 900 kg razvija neverovatnu brzinu  do 340 km/h.

Roman Rusinov, menadžer i glavni vozač G-Drive Racing tima je izjavio:

Zahvaljujući uspesima na trkačkim stazama planete, G-Drive Racing tim se upisao u istoriju svetskog automobilizma, a G-Drive je postao najprepoznatljiviji brend goriva ne samo u Rusiji, nego i inostranstvu. Srećni smo što imamo priliku da predstavimo naš tim u Srbiji, na Beogradskom sajmu automobila. G-Drive Racing tim je šampion poslednje četiri sezone, najuspešniji tim u međunarodnim trkama izdržljivosti. Jedna od komponenti uspeha tima jeste gorivo G‑Drive. Mi ispitujemo gorivo u ekstremnim uslovima, kako bi vozači automobila bili sigurni u njegov kvalitet.

Pored druženja sa brojnim fanovima i odgovaranja na pitanja okupljenih medija, Rusinov je uručio kartice za gorivo i G-Drive sport-pakete pobednicima Trke znanja, konkursa organizovanog na zvaničnoj Facebook stranici Sa nama na putu kompanije NIS.

U ime kompanije NIS, prisutnima se obratio Predrag Jovanović, direktor Sektora za razvoj i promociju brendova, Departmana za marketing Bloka Promet, koji je ukazao na snagu i premijum karakteristike G-Drive goriva, koje zvanično koristi G-Drive Racing tim. Premijum G-Drive gorivo dostupno je i potrošačima u Srbiji i regionu, na svim NIS Petrol i Gazprom benzinskim stanicama.

Share: