Početna / Vesti / G-Drive Racing – ELMS šampion za 2017. godinu

G-Drive Racing – ELMS šampion za 2017. godinu

Tim G-Drive Racing odbranio je titulu u Evropskoj seriji Le-Mana (ELMS) kao najjači na prvenstvu drugu godinu zaredom. Sezona Evropske serije Le-Mana, koja je bila organizovana u šest etapa, završena je 22. oktobra u portugalskom gradu Portimao.

U završnoj trci šampionata na stazi Algarve ekipa Leo Rusela, Memo Rohasa i Rio Hirakave sigurno je savladala distancu i završila trku na četvrtoj poziciji. To je bilo dovoljno da sačuva prvo mesto u ukupnom plasmanu, koje je čvrsto zauzela već nakon druge etape prvenstva. Tim G-Drive Racing imao je 12 bodova više od drugoplasiranog rivala. U pojedinačnom plasmanu titulu su osvojili vozači G-Drive Racing  – Francuz Leo Rusel i Meksikanac Memo Rohas.

Zvanično gorivo tima G-Drive Racing je G-Drive, premijum gorivo kompanije Gasprom Neft. Tim koristi premijum gorivo u toku testiranja, što omogućava proveru njegovih motornih karakteristika u ekstremnim trkačkim uslovima na najkomplikovanijoj tehnici.

Povodom završetka sezone i novog velikog uspeha tima Roman Rusinov, vozač i menadžer G-Drive Racing tima je izjavio:

Tim je imao uspešnu sezonu u ELMS-u, demonstrirajući odličnu brzinu i zavidnu stabilnost. Vozači, inženjeri i mehaničari našeg tima sjajno su obavili svoj posao. Drago nam je što je G-Drive Racing ponovo najjači u Evropskoj seriji Le-Mana – jednom od vodećih šampionata u trkama izdržljivosti. Naš tim osvaja titulu treću godinu zaredom – 2015. godine postali smo prvaci sveta FIA WEC, a u dve naredne sezone osvojili smo evropsku seriju ELMS. To potvrđuje da smo izabrali pravi način da dođemo do trijumfa.

Share: