Почетна / Вести / G-Drive Racing – Шампион европске серије Le-Man за 2017. годину

G-Drive Racing – Шампион европске серије Le-Man за 2017. годину

Тим G-Drive Racing одбранио је титулу у Европској серији  Le-Man (ELMS) као најјачи на првенству другу годину заредом. Сезона Европске серије Le-Man која је била организована у шест етапа, завршена је 22. октобра у португалском граду Портимао.

У завршној трци шампионата на стази Algarve екипа Leo Rusela, Memo Rohasa и Rio Hirakave сигурно је савладала дистанцу и завршила трку на четвртој позицији. То је било довољно да сачува прво место у укупном пласману, које је чврсто заузела већ након друге етапе првенства. Тим G-Drive Racing имао је 12 бодова више од другопласираног ривала. У појединачном пласману титулу су освојили возачи G-Drive Racing  – Француз Leo Rusel и Мексиканац Memo Rohas .

Иначе, званично гориво тима G-Drive Racing је G-Drive, премијум гориво компаније „Гаспром њефт“. Тим користи премијум гориво у току тестирања, што омогућава проверу његових моторних карактеристика у екстремним тркачким условима на најкомпликованијој техници.
Поводом завршетка сезоне и новог великог успеха тима Роман Русинов, возач и менаџер тима G-Drive Racing је изјавио:

Тим је имао успешну сезону у ELMS -у, демонстрирајући одличну брзину и завидну стабилност. Возачи, инжењери и механичари нашег тима сјајно су обавили свој посао. Драго нам је што је G-Drive Racing поново најјачи у Европској серији Le-Man – једном од водећих шампионата у тркама издржљивости. Наш тим осваја титулу трећу годину заредом – 2015. године постали смо прваци света FIA WEC, а у две наредне сезоне освојили смо европску серију ELMS. То потврђује да смо изабрали прави начин да дођемо до тријумфа.

Share: