Шта су G-Drive премијум горива?

G-Drive су адитивирана, висококвалитетна премијум горива на НИС Петрол и Гаспром бензинским станицама, која позитивно утичу на рад и дужи век мотора возила, као и на сам квалитет вожње.

 

Како на мотор аутомобила утиче коришћење G-Drive 100 бензина?

G-Drive 100 садржи активне компоненте последње генерације, које возилу пружају додатну снагу, боље убрзање и професионалну заштиту од корозије. Коришћењем G-Drive 100 горива продужава се радни век мотора и доприноси смањењу могућности настанка кварова.

 

Како на мотор аутомобила утиче коришћење G-Drive дизел горива?

Коришћење квалитетнијег горива, позитивно утиче на рад мотора возила, као и на сам квалитет вожње. Коришћењем G-Drive дизел горива повећава се снага мотора аутомобила, постиже се ефикасније сагоревање горива и стабилнији рад мотора, а такође се побољшава и стартност мотора.

 

Да ли се G-Drive 100 може комбиновати са бензином са мањим бројем октана?

G-Drive 100 гориво се може комбиновати са другим горивом са нижим бројем октана, али у том случају се неће осетити пуна снага G-Drive горива, с обзиром да се комбиновањем спушта октански број и добија средњи квалитет горива.

 

Да ли се G-Drive дизел може комбиновати са Евро дизелом?

G-Drive дизел гориво се може комбиновати са Евро дизелом, али формулацијом адитива одређена је прецизна концентрација која пружа најбољи ефекат адитива. Комбиновањем G-Drive дизел горива са обичним Евро дизелом, смањује се концентрација адитива, чиме се смањује и њихов позитиван утицај, као и сам ефекат, како на снагу тако и на чишћење мотора.

 

Колико G-Drive гориво има октана?

Бензин G-Drive 100 увек има минимум 100 октана, док Евро премијум BMB 95 произведен у Рафинерији Панчево, увек има минимум 95 октана. Републичка тржишна инспекција у Србији врши редовни мониторинг квалитета горива на свим станицама. Свако одступање у квалитету, укључујући недовољан октански број, био би тржишни прекршај за који би се поступало према одговарајућој казненој политици. Поред законског мониторинга, НИС улаже значајна средства у контролу квалитета горива на станицама, при чему се годишње изврши испитивање више од 500 узорака.

 

Зашто је важно имати добро дизел гориво током зиме?

Квалитетно дизел гориво уз додатне адитиве омогућава оптималну функционалност возила и на веома ниским температурама. Поред максималне поузданости на ниским температурама, квалитетно дизел гориво омогућава ефикасније сагоревање горива, бољу стартност, већу снагу и стабилнији рад мотора.

 

Шта је тачка филтрабилности?

Тачка филтрабилности представља температуру до које дизел гориво може да пролази кроз филтер горива у лабораторијским условима. Максимална вредност према стандарду за дизел горива – SRPS EN 590, у зимском периоду износи -10°C.

 

Да ли стартност мотора зависи само од горива?

Стартност мотора не зависи само од горива. Стартност зависи и од старости возила, стања мотора, уља за мотор, стања филтера, као и стања антифриза у возилу.

 

Да ли G-Drive бренд у понуди има само G-Drive горива?

Осим квалитетних горива G-Drive бренд нуди и широк асортиман акумулатора, течности за стакла, жвака и бомбона, као и енергетских пића.

 

Који укуси G-Drive енергетског пића се налазе у понуди?

На располагању су ти четири врсте G-Drive енергетских пића:

  • Оригинални укус (original);
  • Вишња (cherry);
  • Манго-гуава и
  • Купина (blackberry).

 

Које врсте G-Drive течности за стакла се налазе у понуди?

Нудимо две врсте течности за стакла:

  • G-Drive Auto Glass Winter–  течност пријатног мириса за прање ветробранског стакла возила у зимским условима и
  • G-Drive Auto Glass  Summer– намењен за прање ветробранског стакла током вожње у летњим условима.

 

Које су предности G-Drive акумулатора?

Предности G-Drive акумулатора су повољна цена и оптимално прилагођена снага за старија и новија возила, без додатног одржавања и уз 30 месеци гаранције.

 

Где се производе G-Drive акумулатори?

G-Drive акумулатори се производе у фабрикама Johnson Controls, који је највећи светски произвођач акумулатора по најсавременијој светској технологији. Технологија израде Calcium / Calcium и Power Frame подразумева производњу у затвореној кутији, без чепова, због чега G-Drive акумулатори немају потребу за сервисом.