6 разлога да посетите Лепенски Вир и Ђердап

Ђердапска клисура је највећа у Европи. У њеној околини налази се археолошко налазиште Лепенски Вир, сведок најстарије културе Балкана.

Сазнај више

5 разлога да посетите Столове и Градац

Ибар, Рибница и брезанска река испресецали су столове. На врху се налази тврђава Маглич, која се простире на више од 2.000 квадратних метара.

Сазнај више

6 разлога да посетите Голију и манастир Студеницу

Голија је једна од најшумовитијих планина наше домовине. Име је добила по својој величини јер заузима два пута већи простор од горостасног Копаоника.

Сазнај више

6 разлога да посетите Ковиљски рит и Крчединску аду

Ковиљски рит је део специјалног резервата природе Ковиљско-петроварадински рит, а оближња Крчединска ада дунавски сафари.

Сазнај више

6 разлога да посетите Царску бару

У близини Каштела Ечка постоји бара. Али не било каква - него царска. Нетакнута, разбујала, безбрижна - царство биљака и птица.

Сазнај више

8 разлога да упознате руско наслеђе у Београду

Удаљени смо стотинама километара. Без много сличности, ал’ столетне сродности. Не да се олако спознати дубина повезаности два народа.

Сазнај више

10 разлога да посетите Вршац

У историјским списима први пут се помиње 1427. као Подвршан. Називи су се малко мењали, али се врх задржао до данас. Зову га и Стеријин град, по оцу српске драме, Јовану Стерији Поповићу.

Сазнај више

13 разлога да посетите Ниш

Подручје данашњег Ниша било је насељено хиљадама година пре нове ере, показују археолошке ископине. Као град су га сазидали Келти у трећем веку старе ере и назвали Вилинград, по Вилиној реци (Нависос)

Сазнај више

7 разлога да посетите Стару планину

Завладала нека клима чудна. Зима без зиме. Снега ни када му јесте време. Ал’ држи се још добри стари Балкан. Има своје висинске лепотице, које се неколико месеци годишње пркосно беле.

Сазнај више

10 разлога да посетите Крушевац

“Недалеко од реке Расине и Јастрепца високе планине…” Скућио се најважнији, престони град. Давних дана. Историја памти. Ми, кратке памети одувек били. Неправедно скрајнут, али не негодује. Истрајно грудобрани своје наслеђе.

Сазнај више

8 разлога да посетите Сремске Карловце

Имао је срећу велики српски романтичар да детињи и замомчи се у загрљају шумовитих обронака Фрушке горе и вода силног Дунава. Биће да смо за одрастање окаснили, али за упознавање никако.

Сазнај више

8 разлога да посетите Рајачке и Рогљевске Пимнице

Пут нас води преко Неготина. Да ли је назван по некадашњим становницима, Неготи и Тини, око чије окућнице се стварало насеље, или се изродило из вечитог српског надметања „(боље) него ти”, не зна се тачно.

Сазнај више

6 разлога да посетите Власину и Царичин град

Могла је мало окаснити, али авај. Пристигла тачно, скоро календарски. Варљива и прохладна. Лагано природи одева златасто, румено рухо. У јесен, паметне птице лете на југ. Немамо крила, али послужиће точкови.

Сазнај више

11 разлога да посетите Златар и Милешеву

Да ли се у давна времена овде копало злато, нема потврде. Али је сваки педаљ дуката вредан, проверено. Мирисне ливаде, издашни пашњаци, бистре воде, густе четинарске шуме, прекрасни видиковци.

Сазнај више

11 разлога да посетите Увац и Пештер

Од мало познатог и негде затуреног, до бисера који мами уздахе и краде погледе целе планете. Муњевито се пробио и постао можда и најпрепознатљивији заштитни знак Србије. Специјални резерват природе Увац.

Сазнај више

7 разлога да посетите Фрушку гору и Јазак

Тамо где вода тече, живот се буди. Насушне потребе за водом постајемо нарочито свесни у врелим данима захукталог лета када жудимо студене се воде напојити и у бистру воду тело уронити.

Сазнај више

10 разлога да посетите Сребрно језеро

Мало је окаснило, али га дочекасмо, не претерано усхићени. Јер, по свему судећи, овог лета нема нам морских путешествија. Али не бисмо ми били народ какав јесмо да немамо скривеног кеца у рукаву чак и за ова времена зла.

Сазнај више

17 разлога да посетите Ртањ и Сокобању

Сунце се и даље снебива, али зов југоистока Србије је неумољив. После сат и по вожње ауто-путем, прелазимо на једну траку и поприлично занимљивији околиш. Ето нас у Зеленом срцу Србије.

Сазнај више

13 разлога да посетите Палић и Суботицу

У свануће, претило је тмурно небо кишом, но недовољно да поколеба заљубљенике у путовања. Одлучно и оптимистично седосмо у ауто и упутисмо се ка Палићу. Палић је највеће природно језеро у Србији.

Сазнај више

Са нама на путу до Виминацијума

Прођете кроз капију са натписом Виминацијум и путујете... За то време покушавате да га обухватите једним погледом, али вам никако не успева. Само наслућујете његове границе, у даљини.

Сазнај више

Са нама на путу до Опленца

Кад се историја испреплиће са природним лепотама, настаје нестварна авантура. Крените са нама у туристичку посету околини Тополе и Опленца – Задужбине династије Карађорђевић.

Сазнај више

Са нама на путу до Златибора

Планина у самом срцу Србије живи током целе године, јер захваљујући многобројним садржајима овде, можете да ,,напуните батерије" и примените потпуну антистрес терапију, због којег ће вам ваше тело рећи: ,,Хвала!"

Сазнај више

Са нама на путу до сеоског газдинства код Мионице

На новом пропутовању кроз Србију наши домаћини су били Предраг, Дана и Ивана. Они су власници сеоског домаћинства Петровић у селу Паштрић, на обронцима Дивчибара. Они се већ више од десет година успешно баве сеоским туризмом.

Сазнај више

Са нама на путу до Жиче

Када први јутарњи зрак пређе преко планине Столови и спусти се у долину краљева, као небески знак обасја једну од највећих српских светиња - манастир Жичу. Зову је и „Мајком свих цркава”.

Сазнај више

Са нама на путу до Копаоника

Оно што Копаоник издваја од осталих планина, не само у Србији, већ и у окружењу, јесу модерне жичаре и добро припремљене стазе, које се одржавају сваке вечери. На скијалишту постоји 25 жичара и две покретне траке.

Сазнај више

Са нама на путу до Београда

Ако сте планирали да будете у Београду у време новогодишњег „лудовања”, препоручујемо вам да поред забаве у кафанама и ресторанима (а тога има на претек), обавезно посетите и друге локације у Београду.

Сазнај више

Са нама на путу до Сирогојна и Гостиљског водопада

На 25 километара од Златибора налази се Сирогојно, месташце које одолева налетима булдожера и бетона. Прва асоцијација на Сирогојно су џемпери и други одевни предмети од вуне који су ово место прославили.

Сазнај више

Са нама на путу до Ђавоље Вароши и цркве Лазарице

На југу Србије, око 90 километара од Ниша, налазе се 202 камене фигуре које чине Ђавољу варош, заштићено национално благо Србије и оне су извор многих прича, јер су редак феномен.

Сазнај више

Са нама на путу до Манасије и Ресавске пећине

Још један бисер српске културе на само 140 километара од Београда. Идеално место за уживање у тишини, лепоти и уметности. Погледајте и утиске из чувене Ресавске пећине, најбогатије драгуљима у овом делу Европе!

Сазнај више

Са нама на путу до најлепшег војвођанског замка Фантаст

Настављамо наше пропутовање кроз Србију и, након Голубачке тврђаве, селимо се на север земље у потрази за новом атрактивном дестинацијом – најлепшим војвођанским замком Фантаст.

Сазнај више

Са нама на путу до Голубачке тврђаве

Голубачки град је средњовековно утврђење подигнуто на самом улазу у Ђердапску клисуру, природно утврђеном месту одакле су се са лакоћом контролисали сви копнени и водени путеви који су повезивали исток и запад.

Сазнај више