Почетна / Блог / Са нама на путу #douspeha / Јанко, Сандра и Марјан – на путу до успеха

Јанко, Сандра и Марјан – на путу до успеха

“Рад на пумпи је динамичан и узбудљив” често говоре колеге које раде на НИС Петрол и Гаспром бензинским станицама, а ми смо се потрудили да вам детаљније представимо њихове утиске.

Разговарали смо са Јанком Грдинићем, точиоцем из Београда, Сандром Јовић из Ниша, која ради на позицији касирке, али и Марјаном Манчевићем, територијалним менаџером за регион Југ.

Јанко је у компанији преко осам година и за то време је постао цењен члан тима. Тренутно ради као точилац, а познат је по свом ентузијазму и посвећености послу. Да ли је Јанку посао на НИС Петрол бензинској станици први? Није!

Радну каријеру сам започео као столар, али након рођења детета и жеље да што више времена проводим са породицом, одлучио сам да пробам да конкуришем за посао на НИС-овој пумпи.

Јанко Грдинић - точилац НИС-а

Овако смела промена радног окружења је за Јанка био прави потез. Јанко задацима приступа са ставом „могу то да урадим“ и уз велику посвећеност. Своје обавезе схвата озбиљно и увек даје све од себе. Поуздан је и доследан у свом раду, чиме је заслужио поверење и поштовање колега и претпостављених.

Ипак, оно што га је посебно изненадило је чињеница колико ужива у раду са купцима.

– На НИС Петрол и Гаспром бензинске станице свакодневно долази много купаца и свакоме прилазим културно и услужно. Временом сам схватио да ми веома прија комуникација са људима и да ме тај посао чини позитивним и насмејаним. На основу свог искуства сам чак и својој супрузи препоручио НИС, конкурисала је и, на обострано задовољство, сада смо и дугогодишње колеге у компанији – са осмехом прича Јанко.
Оно што Јанку представља додатну сатисфакцију су бенефити за све запослене на НИС Петрол и Гаспром бензинским станицама. Оно што посебно истиче су:

  • Бесплатне спортско-рекреативне активности
  • Новогодишњи пакетићи (ваучери) за децу
  • Боравак у бањама и планинским центрима у Србији

За разлику од Јанка, Сандра је део компаније око две године и овај посао је изабрала због жеље за новим изазовима и променама у свом животу. Иако је млада, већ поседује искуство рада у малопродаји и признаје да јој је то значило да лакше савлада нови посао. Ипак, она сматра да је предност рада у НИС-у управо то што претходно искуство није неопходно и пресудно.

Препоручила сам својим пријатељима да се пријаве на позиције касир и точилац из неколико разлога који су, мени лично, помогли приликом доношења одлуке да се наставим своју каријеру у НИС-у: плата је заиста добра и радно време ми одговара, а значе ми и бенефити које фирма пружа, а свако има прилику да упозна доста нових људи.

Сандра - касирка НИС-а

Од тренутка када се Сандра придружила тиму, одмах се истакла као неко са снажном радном етиком и позитивним ставом. Она је увек спремна да пружи руку својим колегама и труди се да купци буду задовољни и услугом на нашој бензинској станици. Као млада особа, она генерише велики број нових идеја и не плаши се да подели своја размишљања о томе како можемо да побољшамо пословање или креирамо боље искуство за наше купце.

Пре почетка рада на НИС Петрол и Гаспром бензинским станицама, сви запослени морају проћи процес обуке. И Јанко и Сандра мисле да је процес обуке занимљив.

– После слања ЦВ-а, успешног прелиминарног разговора и пар папиролошких формалности, присуствовао сам врло инспиративној петодневној обуци – каже Јанко.

Сандра додаје да ваше радно искуство заправо почиње од првог дана обуке.

– То је обука коју бих свакоме препоручила, кога занима ова врста посла. Вреди пробати, што да не. Све добијете на једном месту – у посебној просторији је направљена мини верзија пумпе, па смо једни другима глумили купце и продавце и увежбавали различите сценарије. Брзо се све научи и притом је баш забавно – каже Сандра.

На самом крају, своју причу је поделио са нама и Марјан Манчевић, који тренутно ради на позицји територијалног менаџера за регион југ. Марјаново напредовање у каријери од касира до територијалног менаџера је импресиван подвиг. То је сведочанство да се посвећеношћу и напорним радом може постиц́и успех у било којој области коју изаберете..

У почетку, његов посао је био да услужује потрошаче на каси и помаже купцима. Брзо је схватио да ужива у послу и да жели да напредује. Марјанова снажна радна етика и позитиван став привукли су пажњу његових надређених, који су у њему видели потенцијал и понудили му унапређење да постане управник бензинске станице. Као управник, Марјан је преузео додатне одговорности као што су управљање инвентаром, распоређивање особља и осигурање да станица испуњава све безбедносне стандарде.

Марјанов труд и посвећеност на позицији управника бензинске станице нису прошли незапажено и убрзо му је понуђено унапређење на позицију територијалног менаџера. Као територијални менаџер, Марјан је одговоран за надгледање више бензинских станица за регион југ. Ова позиција од њега захтева одличне комуникацијске и организационе способности. Његов посао је да управља са више тимова, креира распореде и развија стратегије за повец́ање продаје и смањење трошкова.

Пријави се и постани део НИС тима!

Пријави се већ данас кликом ОВДЕ.

Share: