Почетна / Блог / Ауто-мото спорт / ALMS 2021: G-Drive Racing поново доминира Азијом

ALMS 2021: G-Drive Racing поново доминира Азијом

Roman Rusinov slavi titulu u Aziji

G-Drive Racing тим се прошле године први пут појавио у Азијској серији Ле Мана (ALMS) и свој деби је крунисао титулом. Ситуација са Kовид-19 пандемијом је утицала на то да се овогодишње издање Азијске серије одржи у скраћеном издању – само два викенда и само две локације. Трке су се возиле на стазама у Дубаију и Абу Дабију, а упркос свим овим изменама – једна ствар је остала иста. Серија је завршена тријумфом нашег тима!

У овој серији смо се такмичили са два болида – добро познатим Аурусом 01 са бројем #26, али и Аурусом 01 са бројем #25. Упознали смо нека нова лица која су се сјајно показала и освојили нову титулу. Шампионски тројац који је освојио титулу у болиду #26 су чинили Аустријанци Фердинанд Хабзбург и Рене Биндер и Кинез Је Јифеи, док су болидом #25 управљали Американац Џон Фалб, Аргентинац Франко Колапинто и Анголац Руи Андраде.

Но, хајде да кренемо редом и хронолошки представимо све догађаје које су донеле титулу руском тиму.

2 x 4 часа Дубаија: Двострука доминација за G-Drive Racing тим

Азијска серија Ле Мана тешко да је могла да почне боље за наш тим. На квалификацијама за обе трке је освојено прво и друго место, с тим што су за нијансу боља времена остварили момци у болиду #25.

Вожена је дневна и ноћна трка, а екипа у болиду #26 је остварила сјајан утисак и остварила обе победе на прве две трке. Што се болида #25 тиче, иако смо у квалификацијама и на самим тркама имали прилике да видимо огроман шампионски потенцијал младог Аргентинца Франка Колапинта – момци у овом болиду су ипак морали да се задовоље четвртом и другом позицијом у Дубаију.

2 x 4 часа Абу Дабија: Потврда титуле за G-Drive

Што се другог викенда тиче, наши момци су наставили да приказују сјајне резултате у квалификацијама и поново су освојене две пол-позиције, што је дало самопоуздања екипи пред одлучујуће трке у Емиратима.

Међутим, у трећој трци сезоне нашем тиму је измакла трећа победа. Тријумфовао је тим JOTA Sport, док су болиди #26 и #25 трку завршили на 2. и 3. позицији, што нам је дало одличну полазну тачку пред финалну трку сезоне.

Требало је “само” добро поставити стратегију, применити је и надати се да ће нас и срећа пратити на четвртој трци сезоне. Наши возачи су стартовали из првог реда, а након 4 сата узбудљиве вожње и много промена су трку завршили на другој и четвртој позицији, што је било довољно за потврду шампионске титуле за G-Drive Racing тим!

ELMS 2021 и нови изазови за G-Drive Racing тим

G-Drive Racing тим је након освајања шампионске титуле освежио састав пред Европску серију Ле Мана, те ће у сезони која је пред нама за наш тим возити: Роман Русинов, Ник де Врис и Франко Колапинто (болид #26) и Џон Фалб, Пјетро Фитипалди и Руи Андраде (болид #25).

Нова ELMS сезона стартује 18. априла, трком 4 часа Барселоне, а подсећамо вас да ћемо све нове успехе G-Drive Racing тима испратити на Инстаграм страници G-Drive Srbija, тако да свим љубитељима трка издржљивости који то још нису учинили препоручујемо да запрате нашу страницу.

До неке нове прилике, спортски поздрав!

G-Drive Србија

Share: