Европски квалитет евро дизела

Дизел гориво европског квалитета је гориво произведено по најновијим технолошким процесима у Рафинерији нафте Панчево.

Својим карактеристикама и високим вредностима параметара квалитета попут цетанског броја издваја се како на домаћем тржишту тако и у региону.

Одличан старт на ниским температурама

Процес депарафинизације којим се постижу најбоље зимске карактеристике евро дизела чине Рафинерију нафте Панчево водећом у региону по производњи зимског евро дизела.

Европски стандард израде

Изразито ниске вредности сумпора и нечистоћа препознатљивост су евро дизела из националне производње, које га сврставају у сам врх европског квалитета дизел горива.

Садржај сумпора који је изузетно штетан по животну средину, због стварања сумпор диоксида приликом сагоревања, који доприноси настанку киселих киша, али и изазива корозију у мотору, се код евро дизела произведеног у нашој рафинерији Панчево креће углавном од 1-2 мг/кг, док је максимум по стандарду 10 мг/кг.

Поређења ради, већина европских произвођача отпрема евро дизел са сумпором 7 – 10 мг/кг.

Предности нашег евро дизел горива

Миран рад мотора

Сигуран рад у зимским условима

Ниска вредност сумпора

Поуздан и тих рад мотора

Квалитетним саставом горива постиже се брже паљење и равномеран процес сагоревања. У таквим условима мотор има одличну стартност, ради тише и уз мање вибрација што директно утиче на сам квалитет твоје вожње.

 

Осети ефекат после првог точења

Високи цетански број евро дизел горива има позитиван утицај на потпуније сагоревање, што резултира бољом искоришћеношћу горива и већом снагом мотора.

 

Можда те додатно интересује

Мапа бензинских станица

Сазнај на којим бензинским станицама можеш да наточиш Евро дизел. Испланирај свој пут тако да максимално уживаш током путовања.

Сазнај више

Drive.Go

Сазнај све о првој апликацији у Србији која ти пружа могућност плаћања горива без одласка на касу – брзо, једноставно и сигурно.

Сазнај више