Šta su G-Drive premijum goriva?

G-Drive su aditivirana visokokvalitetna premijum goriva na NIS Petrol i Gazprom benzinskim stanicama, koja pozitivno utiču na rad i duži vek motora vozila, kao i na sam kvalitet vožnje.

Kako na motor automobila utiče korišćenje G-Drive 100 benzina?

G-Drive 100 sadrži aktivne komponente poslednje generacije, koje vozilu pružaju dodatnu snagu, bolje ubrzanje i profesionalnu zaštitu od korozije. Korišćenjem G-Drive 100 goriva produžava se radni vek motora i doprinosi smanjenju mogućnosti nastanka kvarova.

Kako na motor automobila utiče korišćenje G-Drive dizel goriva?

Korišćenje kvalitetnijeg goriva, pozitivno utiče na rad motora vozila, kao i na sam kvalitet vožnje. Korišćenjem G-Drive dizel goriva povećava se snaga motora automobila, postiže se efikasnije sagorevanje goriva i stabilniji rad motora, a takođe se poboljšava i startnost motora.

Da li se G-Drive 100 može kombinovati sa benzinom sa manjim brojem oktana?

G-Drive 100 gorivo se može kombinovati sa drugim gorivom sa nižim brojem oktana, ali u tom slučaju se neće osetiti puna snaga G-Drive goriva, s obzirom da se kombinovanjem spušta oktanski broj i dobija srednji kvalitet goriva.

Da li se G-Drive dizel može kombinovati sa Evro dizelom?

G-Drive dizel gorivo se može kombinovati sa Evro dizelom, ali formulacijom aditiva određena je precizna koncentracija koja pruža najbolji efekat aditiva. Kombinovanjem G-Drive dizel goriva sa običnim Evro dizelom, smanjuje se koncentracija aditiva, čime se smanjuje i njihov pozitivan uticaj, kao i sam efekat, kako na snagu tako i na čišćenje motora.

Koliko G-Drive gorivo ima oktana?

Benzin G-Drive 100 uvek ima minimum 100 oktana, dok Evro premijum BMB 95 proizveden u Rafineriji Pančevo, uvek ima minimum 95 oktana. Republička tržišna inspekcija u Srbiji vrši redovni monitoring kvaliteta goriva na svim stanicama. Svako odstupanje u kvalitetu, uključujući nedovoljan oktanski broj, bio bi tržišni prekršaj za koji bi se postupalo prema odgovarajućoj kaznenoj politici. Pored zakonskog monitoringa, NIS ulaže značajna sredstva u kontrolu kvaliteta goriva na stanicama, pri čemu se godišnje izvrši ispitivanje više od 500 uzoraka.

Zašto je važno imati dobro dizel gorivo tokom zime?

Kvalitetno dizel gorivo uz dodatne aditive omogućava optimalnu funkcionalnost vozila i na veoma niskim temperaturama. Pored maksimalne pouzdanosti na niskim temperaturama, kvalitetno dizel gorivo omogućava efikasnije sagorevanje goriva, bolju startnost, veću snagu i stabilniji rad motora.

Šta je tačka filtrabilnosti?

Tačka filtrabilnosti predstavlja temperaturu do koje dizel gorivo može da prolazi kroz filter goriva u laboratorijskim uslovima. Maksimalna vrednost prema standardu za dizel goriva – SRPS EN 590, u zimskom periodu iznosi -10°C.

Da li startnost motora zavisi samo od goriva?

Startnost motora ne zavisi samo od goriva. Startnost zavisi i od starosti vozila, stanja motora, ulja za motor, stanja filtera, kao i stanja antifriza u vozilu.

Da li G-Drive brend u ponudi ima samo G-Drive goriva?

Osim kvalitetnih goriva G-Drive brend nudi i širok asortiman akumulatora, tečnosti za stakla, žvaka i bombona, kao i energetskih pića.

Koji ukusi G-Drive energetskog pića se nalaze u ponudi?

Na raspolaganju su ti četiri vrste G-Drive energetskih pića:

  • Originalni ukus (original);
  • Višnja (cherry);
  • Mango-guava i
  • Kupina (blackberry).

Koje vrste G-Drive tečnosti za stakla se nalazi u ponudi?

Nudimo dve vrste tečnosti za stakla:

  • G-Drive Auto Glass Winter –  tečnost prijatnog mirisa za pranje vetrobranskog stakla vozila u zimskim uslovima i
  • G-Drive Auto Glass  Summer – namenjen za pranje vetrobranskog stakla tokom vožnje u letnjim uslovima.

Koje su prednosti G-Drive akumulatora?

Prednosti G-Drive akumulatora su povoljna cena i optimalno prilagođena snaga za starija i novija vozila, bez dodatnog održavanja i uz 30 meseci garancije.

Gde se proizvode G-Drive akumulatori?

G-Drive akumulatori se proizvode u fabrikama Johnson Controls, koji je najveći svetski proizvođač akumulatora po najsavremenijoj svetskoj tehnologiji. Tehnologija izrade Calcium/Calcium i Power Frame podrazumeva proizvodnju u zatvorenoj kutiji, bez čepova, zbog čega G-Drive akumulatori nemaju potrebu za servisom.