Početna / Blog / Sa nama na putu #douspeha / Janko, Sandra i Marjan – na putu do uspeha

Janko, Sandra i Marjan – na putu do uspeha

“Rad na pumpi je dinamičan i uzbudljiv” često govore kolege koje rade na NIS Petrol i Gazprom benzinskim stanicama, a mi smo se potrudili da vam detaljnije predstavimo njihove utiske.

Razgovarali smo sa Jankom Grdinićem, točiocem iz Beograda, Sandrom Jović iz Niša, koja radi na poziciji kasirke, ali i Marjanom Mančevićem, teritorijalnim menadžerom za region Jug.

Janko je u kompaniji preko osam godina i za to vreme je postao cenjen član tima. Trenutno radi kao točilac, a poznat je po svom entuzijazmu i posvećenosti poslu. Da li je Janku posao na NIS Petrol benzinskoj stanici prvi? Nije!

Radnu karijeru sam započeo kao stolar, ali nakon rođenja deteta i želje da što više vremena provodim sa porodicom, odlučio sam da probam da konkurišem za posao na NIS-ovoj pumpi.

Janko Grdinić - točilac NIS-a

Ovako smela promena radnog okruženja je za Janka bio pravi potez. Janko zadacima pristupa sa stavom „mogu to da uradim“ i uz veliku posvećenost. Svoje obaveze shvata ozbiljno i uvek daje sve od sebe. Pouzdan je i dosledan u svom radu, čime je zaslužio poverenje i poštovanje kolega i pretpostavljenih.

Ipak, ono što ga je posebno iznenadilo je činjenica koliko uživa u radu sa kupcima.

  • Na NIS Petrol i Gazprom benzinske stanice svakodnevno dolazi mnogo kupaca i svakome prilazim kulturno i uslužno. Vremenom sam shvatio da mi veoma prija komunikacija sa ljudima i da me taj posao čini pozitivnim i nasmejanim. Na osnovu svog iskustva sam čak i svojoj supruzi preporučio NIS, konkurisala je i, na obostrano zadovoljstvo, sada smo i dugogodišnje kolege u kompaniji – sa osmehom priča Janko.

Ono što Janku predstavlja dodatnu satisfakciju su benefiti za sve zaposlene na NIS Petrol i Gazprom benzinskim stanicama. Ono što posebno ističe su:

  • Besplatne sportsko-rekreativne aktivnosti
  • Novogodišnji paketići (vaučeri) za decu
  • Boravak u banjama i planinskim centrima u Srbiji

Za razliku od Janka, Sandra je deo kompanije oko dve godine i ovaj posao je izabrala zbog želje za novim izazovima i promenama u svom životu. Iako je mlada, već poseduje iskustvo rada u maloprodaji i priznaje da joj je to značilo da lakše savlada novi posao. Ipak, ona smatra da je prednost rada u NIS-u upravo to što prethodno iskustvo nije neophodno i presudno.

Preporučila sam svojim prijateljima da se prijave na pozicije kasir i točilac iz nekoliko razloga koji su, meni lično, pomogli prilikom donošenja odluke da se nastavim svoju karijeru u NIS-u: plata je zaista dobra i radno vreme mi odgovara, a znače mi i benefiti koje firma pruža, a svako ima priliku da upozna dosta novih ljudi.

Sandra - kasirka NIS-a

Od trenutka kada se Sandra pridružila timu, odmah se istakla kao neko sa snažnom radnom etikom i pozitivnim stavom. Ona je uvek spremna da pruži ruku svojim kolegama i trudi se da kupci budu zadovoljni i uslugom na našoj benzinskoj stanici. Kao mlada osoba, ona generiše veliki broj novih ideja i ne plaši se da podeli svoja razmišljanja o tome kako možemo da poboljšamo poslovanje ili kreiramo bolje iskustvo za naše kupce.

Pre početka rada na NIS Petrol i Gazprom benzinskim stanicama, svi zaposleni moraju proći proces obuke. I Janko i Sandra misle da je proces obuke zanimljiv.

– Posle slanja CV-a, uspešnog preliminarnog razgovora i par papiroloških formalnosti, prisustvovao sam vrlo inspirativnoj petodnevnoj obuci – kaže Janko.

Sandra dodaje da vaše radno iskustvo zapravo počinje od prvog dana obuke.

–  To je obuka koju bih svakome preporučila, koga zanima ova vrsta posla. Vredi probati, što da ne. Sve dobijete na jednom mestu – u posebnoj prostoriji je napravljena mini verzija pumpe, pa smo jedni drugima glumili kupce i prodavce i uvežbavali različite scenarije. Brzo se sve nauči i pritom je baš zabavno – kaže Sandra.

Na samom kraju, svoju priču je podelio sa nama i Marjan Mančević, koji trenutno radi na pozicji teritorijalnog menadžera za region jug. Marjan je napredovao u karijeri od kasira do teritorijalnog menadžera. To je svedočanstvo da se posvećenošću i napornim radom može postići uspeh u bilo kojoj oblasti koju izaberete.

U početku, njegov posao je bio da uslužuje potrošače na kasi i pomaže kupcima. Brzo je shvatio da uživa u poslu i da želi da napreduje. Marjanova snažna radna etika i pozitivan stav privukli su pažnju njegovih nadređenih, koji su u njemu videli potencijal i ponudili mu unapređenje da postane upravnik benzinske stanice. Kao upravnik, Marjan je preuzeo dodatne odgovornosti kao što su upravljanje inventarom, raspoređivanje osoblja i osiguranje da stanica ispunjava sve bezbednosne standarde.

Marjanov trud i posvećenost na poziciji upravnika benzinske stanice nisu prošli nezapaženo i ubrzo mu je ponuđeno unapređenje na poziciju teritorijalnog menadžera. Kao teritorijalni menadžer, Marjan je odgovoran za nadgledanje više benzinskih stanica za region jug. Ova pozicija od njega zahteva odlične komunikacijske i organizacione sposobnosti. Njegov posao je da upravlja sa više timova, kreira rasporede i razvija strategije za povećanje prodaje i smanjenje troškova.

Prijavi se i postani deo NIS tima!

Prijavi se već danas klikom OVDE.

Share: