Početna / Blog / Sa nama na putu #douspeha / Miloš i Anđela – biraju svoj put

Miloš i Anđela – biraju svoj put

Pozitivna atmosfera koja podstiče prijateljstvo, rad u timu koji međusobno sarađuje, podržava, podučava i motiviše, to je, kako kažu kolege, NIS-ova poslovna filozofija. Zbog nje mladići i devojke, koji su na pozicijama kasira i točioca na NIS Petrol i Gazprom benzinskim stanicama, odlučuju da ostanu u kompaniji.

Potrudili smo se da prikažemo kako je biti deo NIS-a i šta našim kolegama najviše znači u svakodnevnom radu. Miloš Janković, koji radi na poziciji točioca, i Anđela Avramović, koja je zaposlena na poziciji kasirke, podelili su svoje utiske sa nama.

Miloš i Anđela – biraju svoj put

Miloš je u kompaniji od 2019. godine i ističe da je upravo tim jedan od razloga zbog kojih i danas radi na NIS Petrol benzinskoj stanici.

Više nas je mlađih u ekipi, ali imamo i starije kolege koje nam prenose svoja znanja, savetuju, pomognu kad god zatreba. Nijedan dan ili noć nisu isti. Posao je uzbudljiv, a na našoj benzinskoj stanici, u zavisnosti od potrebe posla radim ili kao kasir, ili kao točilac goriva

kaže Miloš

Zahvaljujući dobroj organizaciji i pravom timu, smenski rad se tako deli da kolege imaju vremena za druge obaveze, porodicu i prijatelje. Kada zaposleni može lepo da rasporedi svoje vreme, svoje zadovoljstvo donosi na posao i zadovoljan odlazi na kraju smene.

Meni je bitno da radim u stabilnoj kompaniji, jer se tu osećam sigurno. Osim toga, moja kompanija ima nešto što mnoge druge nemaju. Mnogo znakova pažnje i razumevanja, zbog kojih se NIS-ovi zaposleni osećaju poštovano. Recimo, ja obožavam sport, a naročito fudbal. Zbog toga se i mnogo radujem sportskim igrama koje kompanija organizuje svake godine, kao i događajima i izletima... Još nemam svoju porodicu, ali kolege koje su se ostvarile kao roditelji imaju novčanu podršku od firme za svakog novog člana“

kaže Anđela

Pored besplatnih sportsko-rekreativnih aktivnosti i boravka u banjama i planinskim centrima u Srbiji, našim kolegama koji su roditelji dodeljujemo i novogodišnje paketiće (vaučere) za decu i druge benefite za sve zaposlene.

Na našoj benzinskoj stanici posao nije samo točenje goriva. Miloš ističe dobru zaradu i priliku za napredovanje. Kako leti dolaze nove kolege, rad postaje još dinamičniji uz raznolike susrete sa strancima i lokalcima. Radeći na ovoj poziciji, Miloš se sreo i sa poznatim licima kojima se divi. Sa posebim uzbuđenjem ističe prijateljski odnos sa fudbalskom legendom Igorom Duljajem, koji često posećuje stanicu.

Pored toga što je odgovoran, ovaj posao je i zabavan. Svi prolaze petodnevnu obuku, a jedan radni dan se sastoji od lepih trenutaka ispunjenim šalom, kao i izazovima koji se ne zaboravljaju.

Više puta sam se zatekao na poslu kada se na auto-putu dogodi saobraćajna nezgoda pa smo prvi koji priteknemo u pomoć. Ko nikada nije radio na benzinskoj stanici, verovatno nema predstavu koliko je to živ i aktivan posao u kom i ne primetiš da je radni dan završen

kaže Miloš

Kao i Miloš, i Anđela svedoči da je u NIS-u odgovornost važna, kao i druženje.

Kada radite u NIS-u, vi znate da ste u velikoj kući i da ste odgovorni za ono što vam je povereno, ali to znači i da ima druženja, priče, smeha i dobre energije. Sve je to deo ovog posla i to ga čini lepim. Uvek se radujem kad ujutru dođem malo ranije, jer ću prvo popiti kafu sa kolegama. Iskusnije kolege nam uvek rado pomognu, posavetuju i poduče novim veštinama. Volim što se kod nas na poslu zna red u svemu

kaže Anđela

Na benzinskoj stanici u Novom Mirijevu Anđela Avramović radi na poziciji kasirke. Sa 19 godina, nakon završene Srednje hemijske škole, prvo zaposlenje je pronašla kod nas.

Radim na kasi i obavljam sve što se tiče prijema robe, prodaje, popisa, a iskreno baš se radujem svakoj situaciji kada mogu da pomognem kolegama točiocima napolju. Zapravo, pre nego što smo počeli da radimo na stanici, prošli smo obuku koja je bila baš dobra. Sve nam je objašnjeno na jednom mestu – u posebnoj prostoriji je napravljena mini verzija pumpe pa smo jedni drugima glumili kupce i prodavce, prolazili kroz razne situacije. Nakon tog treninga, obučeni smo za obe pozicije i možemo da uskočimo gde smo najpotrebniji

kaže Anđela

Obuka ih je pripremila za sve – rad na kasi, točenje goriva, i međusobnu podršku. Sistem smena u kom se radi 15 dana, a 15 dana je slobodno, omogućava prilagođavanje privatnim obavezama.

Kako nam Anđela prenosi, od samog starta u kompaniji NIS predstavljena je mogućnost za usavršavanje i napredak, sa bonusima, plaćenim prekovremenim radom i raznim pogodnostima poput sportskih igara, poklona za 8. mart i novogodišnjih proslava.

Na benzinskoj stanici, Anđela ne zaboravlja moć lepe reči. Mlada i vedra, trudi se da unese radost i osmeh u svakodnevicu potrošača. Uživa u raznolikosti sudbina i priča, što čini njen posao izuzetno zanimljivim.

– Rad sa ljudima, dodir sa toliko različitih sudbina, toliko drugačijih priča, upravo je ono najzanimljivije u ovom poslu.

Anđela je odabrala svoj put i planira da ostane, inspirišući i druge da se prijave za posao, jer NIS podržava sve generacije.

Savetovala bih mlade, svoje vršnjake, ali i one starije da se prijave za posao, da probaju i vide da li im se dopada rad na benzinskoj stanici. Verujem da hoće, jer je NIS kompanija koja ima razumevanja za sve generacije i podržava ih na razne načine

poručuje Anđela

Biraj i ti svoj put i postani deo NIS-a!

Prijavi se već danas klikom OVDE.

Share: