Početna / Blog / Auto-moto sport / ALMS 2021: G-Drive Racing ponovo dominira Azijom

ALMS 2021: G-Drive Racing ponovo dominira Azijom

Roman Rusinov slavi titulu ALMS2021

G-Drive Racing tim se prošle godine prvi put pojavio u Azijskoj seriji Le Mana (ALMS) i svoj debi je krunisao titulom. Situacija sa Covid-19 pandemijom je uticala na to da se ovogodišnje izdanje Azijske serije održi u skraćenom izdanju – samo dva vikenda i samo dve lokacije. Trke su se vozile na stazama u Dubaiju i Abu Dabiju, a uprkos svim ovim izmenama – jedna stvar je ostala ista. Serija je završena trijumfom našeg tima!

U ovoj seriji smo se takmičili sa dva bolida – dobro poznatim Aurusom 01 sa brojem #26, ali i Aurusom 01 sa brojem #25. Upoznali smo neka nova lica koja su se sjajno pokazala i osvojili novu titulu. Šampionski trojac koji je osvojio titulu u bolidu #26 su činili Austrijanci Ferdinand Habzburg i Rene Binder i Kinez Je Jifei, dok su bolidom #25 upravljali Amerikanac Džon Falb, Argentinac Franko Kolapinto i Angolac Rui Andrade.

No, hajde da krenemo redom i hronološki predstavimo sve događaje koje su donele titulu ruskom timu.

2 x 4 časa Dubaija: Dvostruka dominacija za G-Drive Racing tim

Azijska serija Le Mana teško da je mogla da počne bolje za naš tim. Na kvalifikacijama za obe trke je osvojeno prvo i drugo mesto, s tim što su za nijansu bolja vremena ostvarili momci u bolidu #25.

Vožena je dnevna i noćna trka, a ekipa u bolidu #26 je ostvarila sjajan utisak i ostvarila obe pobede na prve dve trke. Što se bolida #25 tiče, iako smo u kvalifikacijama i na samim trkama imali prilike da vidimo ogroman šampionski potencijal mladog Argentinca Franka Kolapinta – momci u ovom bolidu su ipak morali da se zadovolje četvrtom i drugom pozicijom u Dubaiju.

2 x 4 časa Abu Dabija: Potvrda titule za G-Drive

Što se drugog vikenda tiče, naši momci su nastavili da prikazuju sjajne rezultate u kvalifikacijama i ponovo su osvojene dve pol-pozicije, što je dalo samopouzdanja ekipi pred odlučujuće trke u Emiratima.

Međutim, u trećoj trci sezone našem timu je izmakla treća pobeda. Trijumfovao je tim JOTA Sport, dok su bolidi #26 i #25 trku završili na 2. i 3. poziciji, što nam je dalo odličnu polaznu tačku pred finalnu trku sezone.

Trebalo je “samo” dobro postaviti strategiju, primeniti je i nadati se da će nas i sreća pratiti na četvrtoj trci sezone. Naši vozači su startovali iz prvog reda, a nakon 4 sata uzbudljive vožnje i mnogo promena su trku završili na drugoj i četvrtoj poziciji, što je bilo dovoljno za potvrdu šampionske titule za G-Drive Racing tim!

ELMS 2021 i novi izazovi za G-Drive Racing tim

G-Drive Racing tim je nakon osvajanja šampionske titule osvežio sastav pred Evropsku seriju Le Mana, te će u sezoni koja je pred nama za naš tim voziti: Roman Rusinov, Nik de Vris i Franko Kolapinto (bolid #26) i Džon Falb, Pjetro Fitipaldi i Rui Andrade (bolid #25).

Nova ELMS sezona startuje 18. aprila, trkom 4 časa Barselone, a podsećamo vas da ćemo sve nove uspehe G-Drive Racing tima ispratiti na Instagram stranici G-Drive Srbija, tako da svim ljubiteljima trka izdržljivosti koji to još nisu učinili preporučujemo da zaprate našu stranicu.

Do neke nove prilike, sportski pozdrav!

G-Drive Srbija

Share: