Evropski kvalitet benzina

Evro premijum BMB 95 je gorivo visokog kvaliteta i možeš ga kupiti na NIS Petrol benzinskim stanicama.

Pravi je izbor za sve automobile novije generacije, kako zbog očuvanja životne sredine, tako i zbog očuvanja samog vozila.

Siguran kvalitet

Evro premijum BMB 95 je bezolovni motorni benzin sa minimum 95 oktana, proizveden u Rafineriji nafte Pančevo u skladu sa svim zahtevima evropskog standarda za kvalitet benzina EN 228.

Ono što ga izdvaja od konkurencije je upravo vrednost najvažnije karakteristike benzina, a to je oktanski broj koji se kreće uglavnom oko 96, što je izvanredna vrednost imajući u vidu da je minimalna vrednost za istražni oktanski broj 95.

Prednosti Evro premijum BMB 95 benzina

Produžena radna sposobnost i rok eksploatacije automobila

Ispravan start motora u svim sezonama

Smanjenje emisije štetnih izduvnih gasova i doprinos očuvanju životne sredine

Destilacione karakteristike

Za dobro ponašanje motora u različitim uslovima rada važni su udeli destiliranih frakcija. Pravilan odnos ovih frakcija olakšava hladni start motora, poboljšava zagrevanje i ubrzanje motora.

Napon pare

U zavisnosti od sezone, razlikuje se i napon pare benzina. Napon pare definiše lakoću isparavanja goriva, što je bitno kod ispravnog startovanja motora u različitim godišnjim dobima.

Smanjen sadržaj sumpora

Smanjen sadržaj sumpora omogućava rad motora u manje korozivnoj sredini, što pozitivno utiče na produženu radnu sposobnost i rok eksploatacije vozila, ali i na smanjenje emisije štetnih gasova. Niska vrednost sumpora ne prelazi polovinu dozvoljene vrednosti.

Možda te dodatno interesuje

Mapa benzinskih stanica

Saznaj na kojim benzinskim stanicama možeš da natočiš Evro premijum BMB 95. Isplaniraj svoj put tako da maksimalno uživaš tokom putovanja.

Saznaj više

Drive.Go

Saznaj sve o prvoj aplikaciji u Srbiji koja ti pruža mogućnost plaćanja goriva bez odlaska na kasu – brzo, jednostavno i sigurno.

Saznaj više