Evropski kvalitet evro dizela

Dizel gorivo evropskog kvaliteta je gorivo proizvedeno po najnovijim tehnološkim procesima u Rafineriji nafte Pančevo.

Svojim karakteristikama i visokim vrednostima parametara kvaliteta poput cetanskog broja, izdvaja se kako na domaćem tržištu tako i u regionu.

Odličan start na niskim temperaturama

Proces deparafinizacije kojim se postižu najbolje zimske karakteristike evro dizela, čine Rafineriju nafte Pančevo vodeću u regionu po proizvodnji zimskog evro dizela.

Evropski standard izrade

Izrazito niske vrednosti sumpora i nečistoća, prepoznatljivost su evro dizela iz nacionalne proizvodnje, koje ga svrstavaju u sam vrh evropskog kvaliteta dizel goriva.

Sadržaj sumpora je izuzetno štetan po životnu sredinu, zbog stvaranja sumpor dioksida prilikom sagorevanja. Sumpor takođe doprinosi nastanku kiselih kiša, ali i izaziva koroziju u motoru. Kod evro dizela proizvedenog u našoj rafineriji Pančevo, nivo sumpora se kreće uglavnom od 1-2 mg/kg, dok je maksimum po standardu 10 mg/kg.

Poređenja radi, većina evropskih proizvođača otprema evro dizel sa sumporom 7 – 10 mg/kg.

Prednosti našeg evro dizel goriva

Miran rad motora

Siguran rad u zimskim uslovima

Niska vrednost sumpora

Pouzdan i tih rad motora

Kvalitetnim sastavom goriva, postiže se brže paljenje i ravnomeran proces sagorevanja. U takvim uslovima motor ima odličnu startnost, radi tiše i uz manje vibracija, što direktno utiče na sam kvalitet tvoje vožnje.

Oseti efekat posle prvog točenja

Visoki cetanski broj Evro dizel goriva ima pozitivan uticaj na potpunije sagorevanje, što rezultira boljom iskorišćenošću goriva i većom snagom motora.

Možda te dodatno interesuje

Mapa benzinskih stanica

Saznaj na kojim benzinskim stanicama možeš da natočiš Evro dizel. Isplaniraj svoj put tako da maksimalno uživaš tokom putovanja.

SAZNAJ VIŠE

Drive.Go

Saznaj sve o prvoj aplikaciji u Srbiji koja ti pruža mogućnost plaćanja goriva bez odlaska na kasu – brzo, jednostavno i sigurno.

Saznaj više